Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholbehandling i Jylland - 25 års erfaring

 

Tjele Langsødal alkoholbehandling i Jylland efter Minnesotamodellen

 

Alkoholbehandling i Jylland for alkoholisme, misbrug af medicin eller blandingsmisbrug finder du på Tjele Langsødal, der ligger lige i hjertet af Jylland. Alkoholbehandlingen består af en eventuel afrusning, en primærbehandling, efterbehandling og eventuelt en udslusningsbehandling.

 

Alkoholisme er en kronisk lidelse, derfor bliver du ikke helbredt i vores alkoholbehandling, men du lærer at leve med din lidelse - og leve med den på en god måde. Du kan læse mere om Behandlingscenter Tjele og vores tilgang til alkoholbehandling her.

 

Sygdommen alkoholisme betyder ganske enkelt, at en alkoholiker ikke kan tåle at drikke. Derfor er målet for vores alkoholbehandling et liv i total afholdenhed, når vi taler om alkohol og andre stemningsændrende stoffer. Vores langsigtede mål med alkoholbehandlingen er at hjælpe hver enkelt til at opnå en bedre livskvalitet og selvrespekt med mindst mulig tilbagefaldsrisiko.

 

Alkoholbehandling i Jylland - Primærbehandling af afhængighed

Alkoholbehandling på Langsødal lige midt Jylland foregår efter principperne i Minnesotamodellen. Alt efter afhængighedens karakter varer en alkoholbehandling i primærbehandlingen fem til otte uger.

 

En alkoholbehandling er struktureret, giver dig indsigt i sygdommen, og forsyner dig med værktøj til at tage ansvar for din egen tilværelse. En tilværelse helt uden alkohol eller andre stemningsændrende stoffer.

 

Ved starten af alkoholbehandlingen møder du din personlige rådgiver, som følger dig gennem hele behandlingsforløbet.

 

Rådgiverne i alkoholbehandlingen er uddannet som afhængighedsrådgivere eller psykoterapeuter. De har allesammen selv prøvet at have misbrug inde på livet, og har selv været i alkoholbehandling. Fordi de selv har prøvet det, forstår de dig fuldt ud. Og fordi de selv har prøvet det, lader de sig ikke løbe om hjørner med.

 

25 års erfaring med alkoholbehandling

På Tjele Langsødal er der samlet stor ekspertise omkring alkoholbehandling. Vi har behandlet alkoholikere i 25 år, og vores resultater er gode. Vores erfaring og viden er stor. Vi følger til stadighed med både inde for det medicinske og det psykologiske område omkring alkoholbehandling.

 

Videreuddannelse prioriteres højt, så du og dine pårørende kan være sikre på, at alkoholbehandlingen på Langsødal er helt igennem professionel.

 

Ring for en uforpligtende snak med en af vores dygtige rådgivere på 70 20 40 80.

 

Alkoholbehandling i Jylland - vi har ingen ventetid

Når beslutningen om alkoholbehandling er taget, betyder det meget, at man kan få en plads med det samme. Langsødal dækker hele Jylland, og her kan du komme i alkoholbehandling, når du har brug for det.

 

Faciliteterne på centret er gode og omgivelserne smukke. Langsødal ligger ved en af Jyllands længste søer, Tjele Langsø.

 

I Langsødals alkoholbehandling bor alle naturligvis på enkeltværelse.


 

Alkoholbehandling i Jylland - her er programmet

Alkoholbehandlingen foregår i grupper, men er samtidig tilpasset dig og dine individuelle behov.

 

Vi har mange års erfaring med alkoholbehandling og erfaring med, hvad der virker bedst.

 

Et fast dagsskema og en genkendelig struktur i hverdagen er med til at skabe ro både indvendig og udvendig. Et dagsskema i alkoholbehandlingen ser sådan ud:

 

 • Fælles morgenmøde

 • Undervisning/foredrag, der giver kendskab om sygdommen af alkoholisme og et bedre kendskab til sig selv

 • Gruppeterapi under ledelse af terapeut med erfaring i afhængighed og problemløsende gruppeterapi

 • Fysisk gennemgang ved læge/sygeplejerske

 • Individuelle samtaler gennem hele alkoholbehandlingen med en rådgiver med erfaring i alkoholisme.

 • Efter individuel vurdering samtaler med psykolog eller psykiater. For at kunne imødekomme behovet for en hurtig konsultation med en psykiater har Behandlingscenter Tjele på alle centre etableret mulighed for konsultation via TV-skærm. Det er den personlige rådgiver eller behandlerteam'et, der visiterer til samtaler med psykolog eller psykiater.

 • Individuelle opgaver der hjælper med at gøre alkoholproblemerne og konsekvenserne helt tydelige samt giver dig hjælp og brugbare redskaber til at få alkoholismen stoppet.

 • Sammen med din nærmeste pårørende mulighed for en afsluttende samtale med den personlige rådgiver.

 • Øreakupunktur NADA

 • Praktiske opgaver i huset, desuden har du ansvar for at holde dit eget værelse  

 • Socialt samvær

 • Interne og eksterne AA-møder

 • Motionsrum til rådighed.

   

Søndag er der mulighed for besøg mellem kl. 13 og kl. 17.


 

Alkoholbehandling i Jylland, også udslusningsbehandling

Efter afsluttet primærbehandling kan vi tilbyde behandling i udslusning eller seniorbofællesskab til dig, der evt. har brug for en længerevarende alkoholbehandling i trygge rammer.

 

Et behandlingsforløb i udslusningen har fokus på at lære at fastholde og fortsætte den udvikling, der er sat i gang i primærbehandlingen. Længden af et sådant behandlingsforløb varierer og planlægges altid individuelt.

 

Du kan altid ringe, hvis du vil vide mere om alkoholbehandling på Langsødal i Jylland. Telefonnummeret er 70 20 40 80.