Afhængighed af smertestillende medicin
Flere og flere mennesker udvikler afhængighed af smertestillende medicin.
Der er naturligvis ikke noget forkert i at få medicin for smerter, hvis man har smerter. Men problemet er, at mange ikke kan slippe medicinen igen, når smerterne er borte. Det kan gøre sig gældende både for receptpligtig medicin og for medicin af håndkøbstypen.
Er du kommet i en situation, hvor du har udviklet afhængighed af medicin mod smerter og føler, du er nødt at blive ved med tage den, fordi kroppen har vænnet sig til det, er det på tide at stoppe op. På Tjele Langsødal får du den rigtige professionelle hjælp til at komme ud af din afhængighed af medicinen.
Danskerne har et stort forbrug af smertestillende medicin, og forbruget er stigende. Danmark er på en fjerdeplads i verden, når det gælder forbrug af receptpligtig smertestillende medicin.
Også medicin købt i håndkøb kan give afhængighed. Det gælder piller, der indeholder Kodein, som f.eks. Codymagnyl. Kodein skaber afhængighed, fordi det i en biokemisk proces omdannes til et morfinlignende stof.
Afhængighed af smertestillende medicin - hold øje med
-
skal der mere og mere medicin til for at opnå den samme virkning?
-
indretter du dit liv efter medicinen?
-
ændrer dit humør sig med stemningsskift, som du ikke kan forklare?
-
er du begyndt at trække dig tilbage fra andre og putte dig under dynen?
-
løber næsen, og hoster du, selvom du ikke er forkølet?
Ovenstående er nogle af de advarselstegn, man kan holde øje med hos sig selv eller en, man er tæt på. Advarselstegn, der kan fortælle noget om, at man måske har udviklet en afhængighed af smertestillende medicin.
Nikker du genkendende til nogle af tegnene på afhængighed af smertestillende medicin, så kontakt os. Vi kan hjælpe dig med at afdække problemet.
Du kan ringe 24 timer i døgnet, du kan være helt anonym, og samtalen er ganske uforpligtende. Telefon nummeret er 70 20 40 80.