Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Unge fra misbrugsfamilier - Ungdomsgrupper

 

Unge fra misbrugsfamilier - teenagerne mødes i ungdomsgrupperne og taler om deres problemer

 

Unge fra misbrugsfamilier kan også få hjælp. 

 

Som ung begynder man for alvor at tænke over livets store spørgsmål og arbejder med at finde sin egen voksenidentitet. Unge, der kommer fra misbrugsfamilier, har ofte vanskeligheder med identitetsdannelsen, hvilket kan skyldes, at de ikke har haft en stabil voksenbase og gode rollemodeller i hjemmet. Hvis du er vokset op i en familie med misbrugsproblemer, er du måske præget af stor usikkerhed omkring dig selv - du er usikker på dine egne grænser, kæmper med lavt selvværd, du føler dig måske anderledes og er ofte ensom.

 

De små Skuldre er også for de unge

Behandlingscenter Tjele har fået særlig støtte til at hjælpe børn og unge fra misbrugsfamilier i projektet De små Skuldre.

 

Det betyder, at du kan komme til at gå i en gruppe sammen med andre unge, der har oplevet eller oplever misbrug i familien.

 

Der er en gruppe for teenagere mellem 13 og 17 år og en for unge mellem 18 og 24 år. Det er GRATIS for dig at være med. Gruppeforløbene foregår i Aarhus.

 

Hvis du har brug for det, kan vi også tilbyde dig enesamtaler med en psykolog. De vil ofte foregå i Aarhus, men det er også muligt andre steder i Jylland. Ring og hør nærmere.

 

Snak med dine forældre eller en anden voksen, som du har tillid til, om at du har det svært og gerne vil deltage i et af vores tilbud. Du kan også ringe direkte til vores psykolog. Du kan se hendes telefonnummer ude i højre side. Dine forældre er selvfølgelig også velkommen til at ringe, hvis du selv synes, det er for svært.
 

Unge fra misbrugsfamilier - andre har det også svært

Fællesskabet er et gennemgående tema både i familiebehandlingen og i misbrugsbehandlingen. Unge fra misbrugsfamilier har i vores ungdomsgrupper mulighed for at få brudt med den grundlæggende følelse af at være alene og anderledes i mødet med andre unge, der har de samme problemer.

 

Når du deltager i vores tilbud til unge, bliver du klogere på alkoholisme og andre former for misbrug, og hvad den gør ved en familie. Vi arbejder med forskellige roller i familien, og du får set på din egen rolle - og får nogle redskaber til at forandre den, hvis det vil være bedre for dig.

 

Der er gruppeterapi, undervisning og øvelser. Der bliver grinet og grædt og ofte knyttet venskabsbånd på Behandlingscenter Tjeles ungdomstilbud.

 

Er du ung fra en misbrugsfamilie kan du trygt henvende dig til  De små Skuldre på telefon 70 20 40 80.