Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Program for familiebehandling for voksne pårørende

 

Program for familiebehandling for voksne pårørende til afhængige er tilrettelagt i moduler

 

Tjele Langsødals program for familiebehandling retter sig til voksne familiemedlemmer over 18 år. Børn og unge har også brug for hjælp, men der tilbydes særligt tilrettelagt familiebehandling for dem.

 

I følge Sundhedsstyrelsens tal er der mange behandlingskrævende afhængige mennesker i Danmark. Hvor mange pårørende, der rammes af et andet menneskes afhængighed, er svært at sætte tal på, men et forsigtigt skøn siger, at det drejer sig om mindst en million.

 

Programmet for familiebehandling er tilrettelagt, så du først og fremmest lærer noget om dig selv - dine tanker, følelser, adfærd og handlemønstre - lærer om, hvordan afhængigheden har påvirket familien, og naturligvis får du også information om sygdommen afhængighed.

 

Programmet er også tilrettelagt, så der er tid til at dele erfaringer med andre voksne pårørende og på den måde få skabt et netværk, så du ikke behøver at føle dig alene med problemerne omkring dit familiemedlems afhængighed.

 

Program for familiebehandling - tilbuddet til nære pårørende

Vores program for familiebehandling falder i tre dele. Tiden til eftertænksomhed mellem delene er en hjælp for mange, og bliver det for svært, kan du altid henvende dig til Langsødals familieterapeut.

 

  • Pårørendesamtale - i den første eller anden uge af dit familiemedlems behandling inviterer hans/hendes rådgiver  til en pårørendesamtale

  • Informationsaften - på informationsmødet orienteres om blandt andet sygdommen alkoholisme, behandlingen og hvordan det er at være pårørende til en afhængig

  • Familiebehandlingen - familiebehandling for de nærmeste pårørende er et ambulant forløb, der strækker sig over fem uger med en ugentlig mødeaften. Du har mulighed for at deltage i forløbet i Aalborg, Aarhus, Kolding eller Odense. Du kan læse mere om program for familiebehandling for voksne pårørende her.

 

Tjele Langsødals program for familiebehandling henvender sig til voksne pårørende, hvis familiemedlem er eller har været i behandling på et af Behandlingscenter Tjeles centre. Det betyder, at du frit kan vælge det sted, der passer bedst for dig i Jylland eller på Sjælland.

 

For datoer se Kursuskalender

 

For mere information om vores tilbud, ring 70 20 40 80. Vi svarer hele døgnet.