Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Misbrugsbehandling i Jylland

 

Misbrugsbehandling af alkoholmisbrug eller medicinmisbrug foregår på Tjele Langsødal. Moderne misbrugbehandling.

 

Misbrugsbehandling af alkoholmisbrug eller medicinmisbrug - om du har det ene eller det andet misbrug eller en blanding, kan vi hjælpe dig. For du har brug for professionel hjælp for at få det godt igen med dig selv og dine omgivelser. På Tjele Langsødal midt i Jylland har vi 30 års erfaring med misbrugsbehandling.

 

Behandlingen er døgnbehandling, og det betyder, at du ikke kommer hjem i den tid, misbrugsbehandlingen varer, men du kan få besøg af familie og venner om søndagen. Misbrugsbehandlingen i Jylland er tilrettelagt for voksne mennesker over 18 år.

 

Alle kan få brug for misbrugsbehandling

Hvis du tænker på at gå i misbrugsbehandling i Jylland for dit alkoholmisbrug eller medicinmisbrug, er det naturligt at være lidt nervøs for, hvad der skal ske, og hvem du skal være sammen med.

 

På Langsødal kommer et bredt udsnit af den danske befolkning i alkoholbehandling eller misbrugsbehandling - mænd og kvinder, mennesker med en lang uddannelse og mennesker med en kort uddannelse, arbejdsløse, unge, yngre og ældre.

 

Alkoholisme er en lidelse, der ikke spørger til køn, alder eller status. I en eller anden forstand er alle lige i misbrugsbehandlingen og kommer på Tjele Langsødal af samme grund - et ønske om at blive ædru og få et ordentligt liv.

 

Du og dine pårørende er altid velkommen til at ringe og høre mere om misbrugsbehandling i Jylland. Telefonen 70 20 40 80 er åben 24 timer i døgnet . Der er også mulighed for at aftale et besøg, hvor I kan tale med en misbrugsrådgiver og se stedet.

 

Både telefonrådgivning og eventuelt besøg er gratis og helt uforpligtende for dig og dine pårørende.

 

Misbrugsbehandling i Jylland - godkendt af myndighederne

Som et kvalitetsstempel på behandlingen er Tjele Langsødal godkendt til misbrugsbehandling på Socialstyrelsens tilbudsportal, ligesom centret også er godkendt af sundhedsmyndighederne ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

Vi har egne læger, psykiater, psykologer og sygeplejersker.

 

Centret er privatdrevet, og du kan være fuldstændig anonym i din misbrugsbehandling, hvis du ønsker det. Alle Tjele Langsødals medarbejdere har tavshedspligt, som kun kan fraviges, hvis vi får kendskab til misbrug af børn under 18 år.

 

Misbrugsbehandling der virker

På Tjele Langsødal i Jylland møder du veluddannet personale, der har mange års erfaring inden for misbrugsbehandling. Udgangspunktet for misbrugsbehandlingen er Minnesotamodellen, der er en gennemprøvet metode med meget gode resultater. Desuden anvendes i behandlingen af misbrug en række anerkendte og veldokumenterede terapeutiske metoder.

 

For at en behandling skal virke optimalt, er det også vigtigt, at du selv møder den med et åbent sind, er ærlig omkring din egen situation og parat til at tage ansvaret for din lidelse og dit liv, efterhånden som du bliver klar til det.

 

Misbrugsbehandling med tid til eftertanke

Med en misbrugsbehandling midt i Jylland får du ro og tid til at arbejde med dig selv - dine egne tanker, følelser og adfærd. Både som det var, og som du ønsker, det skal blive efter behandlingen for dit misbrug. Det er en væsentlig årsag til, at vi har valgt døgnbehandling som behandlingsform. Der er tid, ro og plads til eftertanke.

 

Hverdagen på centret under din behandling for alkoholmisbrug eller medicinmisbrug er struktureret og forudsigelig, og den ene dag ligner den næste på mange måder. Der også er med til at skabe roen.

 

Den ro og struktur, der er omkring dig, bliver efterhånden til en indre ro, der virker meget lægende for et menneske i krise.

 

Hverdagen i misbrugsbehandling går med møder, undervisning, gruppeterapi, personlige samtaler, personlig fordybelse og samvær i fællesskabet. Vi forventer af dig, for din egen skyld, at du passer din undervisning, gruppeterapi og samtaler, men ellers har vi ikke mange regler.