Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Misbrugsbehandling - moderne behandling af misbrug

 

Misbrugsbehandling - moderne behandling af misbrug i Jylland

 

Misbrugsbehandling, der dækker behandling af alkoholmisbrug eller medicinmisbrug på Tjele Langsødal, foregår efter principperne i Minnesotamodellen, der har hjulpet tusindvis af mennesker til et ædru liv alene i Danmark.

 

Tjele Langsødal er det naturlige valg for misbrugsbehandling, hvis du er bosiddende i Nordjylland eller Midtjylland, men vi tager naturligvis patienter fra hele landet.

 

Misbrugsbehandling - forløbet

En misbrugsbehandling kan starte med en medicinsk afrusning, hvis du er påvirket ved indlæggelsen. Efter denne følger primærbehandlingen, der giver dig de nødvendige og vigtige redskaber til at leve et liv uden alkohol eller andre stemningsændrende stoffer. Både afrusning og primærbehandling foregår som døgnbehandling.

 

Hvor lang tid varer et behandlingsforløb i misbrugsbehandling? - Svaret er, at det varierer alt efter afhængighedens karakter, men du skal regne med fem til otte uger.

 

Efterbehandling er en vigtig del af den samlede misbrugsbehandling. Denne del er ambulant og foregår over tolv hele dage det første halve år efter afslutningen af primærbehandlingen.

 

Endelig har nogle af vores patienter brug for et lidt længere forløb i udslusning eller et seniorbofællesskab.

 

En misbrugsbehandling er struktureret, giver dig indsigt i sygdommen og forsyner dig med værktøj til at tage ansvar for din egen tilværelse. En tilværelse uden alkohol eller andre stemningsændrende stoffer.

 

  • Hverdagen foregår efter et fast dagsskema og begynder med et fælles morgenmøde, hvorefter dagen fortsætter med:

  • Undervisning/foredrag, der giver viden om sygdommen afhængighed og større selvindsigt.

  • Gruppeterapi.

  • Individuelle samtaler med den personlige rådgiver – og, hvis der er behov, med psykolog, eller psykiater. For at kunne imødekomme behovet for en hurtig konsultation med en psykiater har Behandlingscenter Tjele nu på alle centre fået etableret mulighed for konsultation via TV-skærm.

  • Skriftlige opgaver, der hjælper med at synliggøre afhængigheden og dens konsekvenser samt giver dig hjælp og brugbare redskaber til at få afhængigheden stoppet.

 

Ved starten af misbrugsbehandlingen møder du din personlige rådgiver, som følger dig gennem hele behandlingsforløbet.

 

Din rådgiver er selv ædru alkoholiker, der har prøvet hele turen, har levet ædru/clean i flere år samt har en uddannelse som alkoholrådgiver. På Tjele Langsødal har vi kun uddannet personale i vores misbrugsbehandling.

 

Der er forskellige små praktiske pligter i huset, ligesom du selv er ansvarlig for at holde dit eget værelse.

 
Søndag er der mulighed for besøg mellem kl. 13 og kl. 17.

 

Misbrugsbehandling - sygdommen

Afhængighed af alkohol eller afhængighed af medicin går ikke over, det er en kronisk sygdom. Derfor bliver du ikke helbredt for sin sygdom i vores misbrugsbehandling, men du lærer at leve med den, og du oplever den frihed, det giver ikke at være afhængig af alkohol eller andre stoffer.

 

Sygdommen alkoholisme/afhængighed betyder ganske enkelt, at en afhængig ikke kan tåle at drikke eller bruge andre stoffer og derfor skal leve et totalt afholdende liv, når vi taler om alkohol og andre stemningsændrende stoffer.

 

 


Afrusning, alkoholbehandling, alkoholrådgivning bl.a. på, i og nær:

Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Vejle, Horsens, Aarhus, Viborg, Randers, Grenå, Holstebro, Skive, Hobro, Aalborg, Thisted, Hjørring, Frederikshavn.

 

Læs om Tjele Langsødals privatlivspolitik.