Familiebehandling på Tjele Langsødal giver nyt håb
Familiebehandling er vigtig, for når der er én i familien, der drikker for meget, bliver alle berørt af det. Familiebehandlingen på Tjele Langsødal har en bred vifte af tilbud til de pårørende. Vi har tilbud målrettet de voksne og andre tilbud målrettet børn og unge.
Vi har et helt særligt tilbud om hjælp til børn, teenagere og de unge voksne, som vi har kaldt De små Skuldre. Det er et gratis tilbud om vigtig hjælp, så misbruget forhåbentlig ikke kommer til at skade barnet eller den unge resten af livet.
Alle får tilbudt en samtale med nærmeste pårørende i starten af primærbehandlingen. Denne samtale foregår mellem den nærmeste pårørende, den der er i behandling og den personlige rådgiver.
De øvrige tilbud kan du læse mere om her på siden.
Vi kan også hjælpe med at anbefale psykologer, der har kendskab til afhængighed, hvis der er brug for et særligt forløb.
Tilbud til familien - hjælp til den svære samtale
For de fleste er det svært at konfrontere den afhængige med misbruget. For hvordan gør man det rigtigt? De fleste pårørende har sikkert oplevet, at det er endt i skænderier eller larmende tavshed, når de har prøvet at tage emnet op.
På Tjele Langsødal har vi mange års erfaring med at rådgive pårørende om den svære samtale. Vi rådgiver også, selvom din pårørende ikke ender med at gå i behandling, og selvom du måske heller ikke kommer i familiebehandling.
Du kan som pårørende altid ring til os på 70 20 40 80 og få professionelle råd om, hvordan du bedst tackler situationen.
Og skulle det ende med, at din pårørende ikke vil gå i alkoholbehandling, har du stadigvæk mulighed for familiebehandling. I vores familiebehandling er det muligt at tilkøbe sig pladser.
Familiebehandling giver familien nyt håb
Mange pårørende har igennem årene brugt mange kræfter på at få familien til at fungere, og på at få den afhængige til at stoppe med at drikke. Og det er mislykkedes mange, mange gange. Håbløsheden holder sit indtog og med den frustration og fortvivlelse. Mange vælger at kaste håndklædet i ringen og sige endegyldigt fra.
Andre har stadig en rest af håb tilbage om, at tingene kan ændre sig. Familiebehandling og den afhængiges behandling nærer dette håb.
Når den afhængige kommer i behandling, står familien ofte tilbage med en masse kaotiske følelser. I starten føles det som en lettelse, men mange oplever et stort tomrum, der er svært at fylde ud. Her er det af grundlæggende betydning, at der er et tilbud om hjælp også til familien, der kan skabe håb og lettelse for de pårørende.
Lige fra starten af Behandlingscenter Tjeles lange historie har det været prioriteret højt at kunne tilbyde de pårørende den rigtige professionelle hjælp i form af familiebehandling.
Mange ansatte i Familieafdelingen Tjele har personlige erfaringer som pårørende til de afhængige. Underviserne er derudover uddannet som psykologer og terapeuter.
Ring til os og hør mere om tilbuddene til familien på telefon 70 20 40 80.