Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Blandingsmisbrug er misbrug af flere stoffer

 

Blandingsmisbrug er misbrug af flere forskellige stoffer

 

At have et blandingsmisbrug bliver stadig mere almindeligt. Blandingsmisbrug er misbrug af to eller flere stemningsændrende midler for eksempel alkohol og medicin. Ved indskrivning i behandling er det vigtigt at fortælle alt, hvad man har taget - både alkohol, piller og andre stoffer. Det er vigtigt at være ærlig, da det har stor betydning for den afrusning, der skal planlægges.

 

De fleste blandingsmisbrugere blander alkohol og lægeordineret medicin, som regel angstdæmpende eller sovemedicin af typen benzodiazepiner. De tænker som regel ikke på at alkohol og medicin som et blandingsmisbrug. Men man kan godt blive afhængig eller have et misbrug, selvom det er lægen, der udskriver medicinen.

 

Andre med blandingsmisbrug blander alkohol og hash. En del unge mennesker blander imidlertid stoffer på kryds og tværs og eksperimenterer, så en udredning kan være ganske vanskelig. Et multimisbrug kan i visse tilfælde hænge sammen med psykiske problemer eller en egentlig psykiatrisk diagnose. Afhængighed af et eller flere stoffer kombineret med en psykiatrisk diagnose kaldes dobbeltdiagnose.

 

Blandingsmisbrug - afrusning og behandling

Ved et blandingsmisbrug vil der altid være tale om en afrusning - nedtrapning - som er planlagt og overvåget af læge og sygeplejerske. Nedtrapningen kan være langvarig afhængig af, hvilke stoffer og hvor mange forskellige, vi har med at gøre. På Tjele Langsødal behandler vi begge eller alle stoffer samtidigt.

 

Det kan vi gøre, fordi der er tale om døgnbehandling, hvor der altid er sundhedsfagligt personale ved hånden.

 

Selve primærbehandlingen er den samme, som hvis der var tale om et enkelt stof.

 

Selvom du har haft et blandingsmisbrug af for eksempel alkohol og medicin kan du godt blive både ædru og clean og få et godt og tilfredsstillende liv. Du skal være klar over, at det kan tage tid, og du kan få senabstinenser efter dit blandingsmisbrug, men Tjele Langsødals faguddannede personale hjælper dig så smertefrit igennem som muligt.

 

 


Afrusning, alkoholbehandling, alkoholrådgivning bl.a. på, i og nær:

Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Vejle, Horsens, Aarhus, Viborg, Randers, Grenå, Holstebro, Skive, Hobro, Aalborg, Thisted, Hjørring, Frederikshavn.

 

Læs om Tjele Langsødals privatlivspolitik.