Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholmisbrug er en alvorlig lidelse

 

Alkoholmisbrug er en alvorlig lidelse. Tjele Langsødal lige midt i Jylland har den rigtige hjælp.

 

Alkoholmisbrug kan behandles

Du er ikke alene med dit alkoholmisbrug. Faktisk kæmper tusinder af mennesker med et alkoholmisbrug, og desværre er det alt for få, der får gjort noget ved det. For et alkoholmisbrug kan behandles - og behandles effektivt - så du og du familie kan starte et bedre liv.

 

Når det kommer til behandling af alkoholmisbrug, skal du vide, at vi har mange års erfaring, gode resultater, et veluddannet personale og de rigtige rammer.

 

Det er en svær erkendelse at nå til, at ens alkoholproblemer har udviklet sig til et alkoholmisbrug, hvor behandling af misbruget er nødvendigt. Men den dag, du først ser det i øjnene, at du har alvorlige alkoholproblemer, har du taget det første skridt på vejen mod et bedre liv.  

 

Der er ingen nemme veje til at komme ud af et misbrug, og en behandling af alkoholmisbrug er ikke nogen mirakelkur. Det er en proces, der kan være både hård og smertefuld at komme igennem. Det er blandt andet derfor, du ikke kan klare det alene - at du behøver professionel hjælp af rådgivere, der selv har prøvet at være i et alkoholmisbrug, har været igennem en behandling for misbruget og siden har uddannet sig til at hjælpe andre misbrugere.

 

Alkoholmisbrug udvikler sig til en primær, kronisk og fremadskridende lidelse, som man også kalder alkoholisme. Alkoholmisbrug bliver kun værre og værre, hvis du ikke gør noget ved det. Og hvis misbruget ikke standses i tide, kan den resultere i for tidlig død.

 

Kontakt os helt uforbindende for mere information om alkoholmisbrug og behandling på telefon 70 20 40 80. Telefonerne er åbne hele døgnet.

 

Alkoholmisbrug kan behandles - og resultaterne er gode

Det er ikke din skyld, hvis du er misbruger af alkohol, men det er nødvendigt med hjælp, så du kan finde styrken til at tage ansvar for dit eget liv og ændre det.

 

MEN alkoholmisbrug er en lidelse, som kan standes, og resultaterne fra vores behandling af alkoholmisbrug på Tjele Langsødal er gode. Har man et nogenlunde forankret socialt liv med familie, arbejde og venner, kan mellem 60 og 70 procent forvente at leve et ædru liv efter en alkoholbehandling. Det er en meget høj procentdel.


Hvis man har et alkoholmisbrug og er kommet længere ud på kanten af de sociale strukturer i samfundet, kan det være nødvendigt med en længere behandlingstid, hvis resultatet skal blive lige så godt.

 

Alkoholmisbrug og konsekvenser

Alkoholmisbrug er udbredt, man regner med, at 140.000 danskere har et behandlingskrævende misbrug af alkohol, omkring 860.000 skønnes at have et massivt overforbrug.

 

De medicinske skader og psykiske følgevirkninger vedalkoholisme er omfattende og alvorlige – i sidste instans dødelige. Alkohol spiller en rolle ved mere end 60 forskellige sygdomme, og hver femte hospitalsindlæggelse er alkohol og alkoholens følgevirkninger den vigtigste eller en medvirkende årsag.

 

Brudte familier, tab af arbejde, tab af økonomi og meget andet følger også med et alkoholmisbrug, der er gået over i en afhængighed.


Alkoholmisbrug har massive både fysiske og psykiske konsekvenser for alkoholikeren. Det har også store psykiske konsekvenser for de nærmeste pårørende, der lider ligesom alkoholikeren. Man siger også, at alkoholisme er en sygdom med både fysiske, psykiske og sociale elementer.

 

Behandling af alkoholmisbrug er nødvendigt, hvis skaderne skal bremses.

 

Alkoholmisbrug er en fremadskridende lidelse

Udviklingen af alkoholisme er forskellig for menneske til menneske.

 

Lidelsen er fremadskridende, men for nogle mennesker går udviklingen hurtigere end for andre. Billedligt forklaret er det som et glas, der fyldes op - en dag løber det over, og man er blevet afhængig af alkohol. Tidspunktet, hvor glasset løber over, kan indtræffe tidligt eller senere i livet.

 

Den amerikanske læge, professor E. M. Jellinek, forskede en stor del af sit liv i alkoholmisbrug og var manden, der introducerede "sygdomsbegrebet alkoholisme". På baggrund af hans forskning er der udarbejdet en kurve over lidelsens udvikling, der bærer hans navn.

 

Se Jellinek kurven

 

I denne kurve er symptomerne på alkoholmisbrug samlet i klynger, der viser, hvordan lidelsen skrider frem.

 

Har du eller en af dine pårørende kæmper med et alkoholmisbrug, så kontakt Tjele Langsødal. Vores telefonnummer er 70 20 40 80, og du kan ringe hele døgnet.