Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Børn og unge i familier med alkoholmisbrug

 

Børn og unge i familier med alkoholmisbrug har hvert sit forløb i henholdsvis børnegrupper og ungegrupper

 

Hvis der er børn og unge i familier med alkoholmisbrug kan man være ganske sikker på, at mange har det svært. De fleste børn og unge vil måske benægte det, men faktum er, at de går og slås med mange ting og ikke altid ved, hvor de skal vende sig hen med deres problemer.

 

De små Skuldre - tilbud til børn og unge

Behandlingscenter Tjele har tilbud, der er særligt tilrettelagt for børn og unge af alkoholikere. Vi har kaldt det De små Skuldre. Det er GRATIS at være med i tilbuddet.

 

Sundhedsstyrelsen regner med, at mindst 120.000 børn er mere eller mindre påvirkede af, at enten den ene - eller begge forældre - drikker eller tager andre stoffer. Kun en lille del af disse mange børn får hjælp.

 

Ikke alene er det svært for børn og unge fra familier med alkoholmisbrug under opvæksten, de risikerer også store følelsesmæssige og sociale følger senere i livet. Ofte er man blevet for tidligt voksen og har oplevet at miste opmærksomheden både fra den forælder, der er optaget af afhængigheden og den anden forælder, der kæmper for at få det hele til at hænge sammen.

 

Læs  personlige beretninger om at være barn i en familie med alkoholmisbrug.

 

Børn og unge i familier med alkoholmisbrug føler sig alene

Alle ved, at børn er meget loyale, derfor vil de ofte gå for sig selv med deres problemer i forhold til en far eller mor der drikker. Børn og unge i familier med misbrugsproblemer føler, at de er de eneste i verden, der har en forælder med det problem og bliver derved meget alene med det. Når barnet eller den unge måske senere begynder at føle skyld i forhold til misbruget, er deres problem ved at antage en alvorligere karakter.

 

Som den ædru forælder skal du være opmærksom på tegn hos barnet eller den unge:

 

  • er der hyppig hoved-eller mavepine eller måske søvnproblemer?

  • er der tale om udpræget lavt selvværd?

  • er der problemer med at passe skolen?

  • er der sociale problemer - tager dit barn venner med hjem, eller er det altid hos kammeraterne?

 

Små eller store tegn på dårlig trivsel skal tages alvorligt, de kan hænge sammen med alkoholmisbrug i familien.

 

Tjele Langsødal har et program der henvender sig til børn mellem 8 og 12 år og et, der henvender sig til de unge mellem 13 og 17 år. Det er en stor hjælp for børn og unge i familier med alkoholmisbrug at lære noget om alkoholisme, lære at det ikke er deres skyld, at far eller mor drikker - og det er vigtigt for dem at være sammen med jævnaldrende, der har tilsvarende oplevelser som andre børn og unge fra familier med alkoholmisbrug.

 

Hvis du er barn eller ung i en familie med alkoholmisbrug, så ring 70 20 40 80. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig videre.