Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Børn af alkoholikere har det svært

 

Børn af alkoholikere får den rigtige hjælp i en børnegruppe eller en ungegruppe.

 

Ensom, ondt i maven, trist, vred, lavt selvværd - børn af alkoholikere har det svært. Mange børn og unge vil benægte det, men faktum er, at de går og slås med mange ting og ikke ved, hvor de skal vende sig hen med deres problemer.

 

Behandlingscenter Tjele har tilbud, der er særligt tilrettelagt for henholdsvis børnene og for de unge. Ring og hør nærmere på 70 20 40 80.

 

Sundhedsstyrelsen regner med, at mindst 120.000 børn er mere eller mindre påvirkede af at enten den ene - eller begge forældre - drikker eller tager andre stoffer. Kun en lille del af disse mange børn  alkoholikere får hjælp.

 

Ikke alene er det svært for disse børn og unge under opvæksten, de risikerer også store følelsesmæssige og sociale følger senere i livet. Ofte er man blevet for tidligt voksen og har oplevet at miste opmærksomheden både fra den forælder, der er optaget af afhængigheden og den anden forælder, der kæmper for at få det hele til at hænge sammen.

 

Børn af alkoholikere føler sig alene

Alle ved, at børn er meget loyale, derfor vil de ofte gå for sig selv med deres problemer i forhold til en far eller mor der drikker eller tager medicin. Børn af alkoholikere fra familier med alkoholmisbrug eller medicinmisbrug føler, at de er de eneste i verden, der har en forælder med det problem og bliver derved meget alene med det. Når barnet eller den unge måske senere begynder at føle skyld i forholde til misbruget , er deres problem ved at antage en alvorligere karakter.

 

Som ædru forælder skal du være opmærksom på tegn hos barnet eller den unge:

 

  • er der hyppig hoved-eller mavepine eller måske søvnproblemer?

  • er der tale om udpræget lavt selvværd?

  • er der problemer med at passe skolen?

  • er der sociale problemer - tager dit barn venner med hjem, eller er det altid hos kammeraterne?

 

Små eller store tegn på dårlig trivsel skal tages alvorligt, og det kan hænge sammen med alkoholmisbrug i familien.

 

Tjele Langsødal har et program der henvender sig til børn af alkoholikere mellem 9 og 13 år og et, der henvender sig til de unge mellem 14 og 18 år. Det er en stor hjælp for børn og unge i familier med alkoholmisbrug at lære noget om sygdommen alkoholisme, lære at det ikke er deres skyld, at far eller mor drikker - og det er vigtigt for dem at være sammen med jævnaldrende, der har tilsvarende oplevelser.

 

Brug telefonnummeret eller mail-adressen i boksen til højre og hjælp dit barn med problemerne.