Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholiker behandling - Tjele har det bedste tilbud

Behandling for alkoholiker på Tjele Langsødal

Alkoholiker behandling og hjælp til alkoholikere er ikke noget der tales meget om i Danmark. Heller ikke selvom danskerne har et meget frit forhold til alkohol, selvom alkohol, næsten altid er en integreret del af ethvert socialt samvær og selvom danskerne er nogle af dem i verden, der drikker allermest.


Alkoholkulturen er velkendt, og der findes ikke mange mennesker, der aldrig når at stifte bekendtskab med øl, vin og sprut. De fleste kan sikkert også nemt huske, hvornår de sidst var fulde, og huske følelsen af at være påvirket af alkohol.


Drukkulturen fylder meget til årets forskellige fester, og for mange mennesker finder den også plads ind i det ugentlige program i form af en flaske vin til middagen på f.eks. en fredag eller lørdag. Det gør det udfordrende for folk, der har været gennem en alkoholiker behandling, at komme igennem sociale arrangementer uden at skulle opleve at være den, der er anderledes, og måske den eneste der afholder sig fra at drikke alkohol ved bordet.

 

Hjælp under alkoholiker behandling

Det at leve i en kultur, hvor folk faktisk kan finde på at synes man er en smule mærkelig, hvis man takker nej til tilbuddet om at dele en øl eller lidt vin, gør at mange er nervøse for, hvordan det skal gå efter en behandling af alkoholisme.

 

Når du har været i alkoholiker behandling er det faktisk slet ikke så svært, for det er noget af det, vi taler meget om. Du får værktøjer og forslag til, hvad du kan gøre, hvis du føler dig udsat for et pres i forhold til, hvordan man pænt takker nej, og så du ikke bukker under for det gruppepres, der ofte er ved festlige lejligheder.

 
Når man har været igennem en alkoholiker behandling er sociale arrangementer, hvor man skal sige nej tak til alkohol for mange en uomtvistelig del af ens fremtidige sociale liv. Når der gives hjælp til alkoholikere, lærer man at tackle sådanne situationer med et større overskud, end man ellers ville kunne, og på et behandlingshjem for alkoholikere, møder man mange andre mennesker, som oplever at være i samme båd som en selv og gå igennem de samme problemer.

 

God hjælp til alkoholikere

Samtale omkring hverdagens dilemmaer og erfaringsudveksling i forhold til tilværelsen som tørlagt alkoholiker, er måske den bedste hjælp man kan få. Man vil kunne tale frit om alt, man har på hjerte, som eksempelvis hvordan man har oplevet symptomer på alkoholiker tilværelsen, hvordan man har kunnet skjule det, hvorfor man ikke har bedt om hjælp før etc.


Vigtigst af alt er, at man på et behandlingshjem mod alkoholisme vil blive mødt af folk, der kender situationen, som støtter, vejleder og kan give en nye redskaber til kampen for et alkoholfrit liv.