Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

En alkoholiker lider af sygdommen alkoholisme

En alkoholiker har lidelsen alkoholisme

 

Hvad er en alkoholiker? Det findes der mange svar på. De fleste mennesker får nogle ganske bestemte billeder på nethinden, når ordet alkoholiker nævnes. Tit forbindes en alkoholiker med manden på bænken, lidt nusset og ussel.

 

Men sandheden er den, at de fleste alkoholikere har taget bænken med hjem i dagligstuen. Der er ikke en bestemt ting eller nogle bestemte ting, der karakteriserer en alkoholiker. Der findes alkoholikere i alle samfundslag, med alle typer uddannelser og i alle aldre. Alkoholisme har ikke noget med din opvækst eller sociale vilkår at gøre.

 

Der findes en lang række symptomer på alkoholisme, læs mere om symtomer og tegn på alkoholsmisbrug her. 

 

For snart 75 år siden optog WHO alkoholafhængighed - alkoholisme - på sin liste over sygdomme, en liste, der bruges af læger i hele verden. Derfor kan man med rette sige, at en alkoholiker er et menneske, der lider af sygdommen alkoholisme. At være alkoholiker har ikke noget med en svag karakter at gøre.

 

Da denne sygdom trækker meget med sig er en alkoholiker et menneske, der drikker så meget, at det går ud over helbredet både fysisk og psykisk, familielivet og arbejdslivet.

 

Du er alkoholiker, hvis du den ene gang efter den anden ikke kan stoppe op, når du først er begyndt at drikker, men lige skal have en mere og en mere.

 

At være alkoholiker er stadig et tabu i Danmark

At være alkoholiker og lide af sygdommen alkoholisme er stadig forbundet med skam i dagens Danmark. Det er en af grundene til, at der ofte går mange år, inden en alkoholiker får gjort noget ved problemet. Og jo længere tid, der går, jo større konsekvenser har alkoholmisbruget for alkoholikeren.

 

De fleste mennesker har et ønske om en vis kontrol over eget liv. Det skaber skam og forvirring, når man den ene gang efter den anden mister kontrollen over alkohol og dermed over sig selv. Der findes næppe den alkoholiker, der ikke har hørt ordene: Så tag dig dog sammen! - ofte ledsaget af nogle ubehagelige ord i kombination med ordet alkoholiker.

 

Når en alkoholiker når et vist punkt, vil han/hun faktisk gerne kunne tage sig sammen, men det er blevet umuligt. Det er blevet alkoholen, der bestemmer. Sygdommen alkoholisme er i fuldt udbrud.

 

Du kan ikke gøre for, du er alkoholiker - men du kan gøre noget ved det

En alkoholiker er som regel så spundet ind i sit eget netværk af selvbedrag og benægtelse, at han/hun ikke magter selv at tage hul på problemet. Derfor er det tit pårørende, der kontakter et behandlingscenter for alkoholisme, for at få hjælp til deres alkoholiker.

 

Det er smertefuldt og forbundet med mange menneskelige omkostninger at lide af sygdommen alkoholisme, men den gode nyhed er, at der kan gøres noget ved det. Det kan være svært at forestille sig. Tjele Langsødal har 25 års erfaring med behandling af alkoholikere, og vi ved, det kan lade sig gøre.

 

Sygdommen alkoholisme er en kronisk sygdom, derfor bliver du ved med at være alkoholiker efter din behandling. MEN den store forskel er, at du ikke længere er aktiv alkoholiker, men derimod ædru eller tørlagt alkoholiker.

 

Du er altid velkommen til at ringe på vores døgntelefon 70 20 40 80.