Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholbehandling når konsekvenserne bliver for store

 

Alkoholbehandling - slip dit misbrug

Alkoholbehandling er et relevant tilbud for dig, der oplever at alkoholen fylder mere og mere i hverdagen, og hvor du måske har svært ved at komme i gennem dagen uden at få et lille glas eller en øl, bare lige for at ’falde lidt til ro’ eller lignende.


Det kan være, du faktisk føler du har kontrol over alkoholen, at du sjældent drikker dig meget beruset, og at du sagtens kan lade være med overhovedet at indtage alkohol en hel dag, flere dage i træk, eller en uge måske, hvis det skulle være. Men det kan være, at du alligevel ser dig selv gang på gang fylde lidt rom i et glas cola, når du har en stille og rolig aften, eller gang på gang åbner en flaske vin til maden, som du drikker videre af, selv når du er færdig med at spise.

 

Når rødvin, hvidvin, øl eller en eller anden type alkohol, bliver en så integreret del af din hverdag, som du har svært ved at undvære, så er det ved at være tid til at stoppe op og revurdere. Du bør spørge dig selv, om det kan passe, situationen skal være på den måde - at du ikke kan nyde et måltid, uden at skulle supplere det med alkohol.

 

Kontakt vores døgntelefon for mere viden om alkoholbehandling - 70 20 40 80.


Hvor får jeg hjælp til alkoholbehandling?

Hvis du føler behov for hjælp udefra, så kontakt et center for alkoholmisbrug og hør mere om behandling af alkohol. Hos Tjele sidder der professionelle mennesker, der kan forklare dig den proces, du vil skulle gennemgå, hvis du beslutter dig for et afvænningstilbud.

 

Når du skal i gang med alkoholbehandling, er det vigtigt at huske, det ikke er en skam at være kommet derud, hvor hjælp er blevet en nødvendighed. Tværtimod bør du fokusere på, at du har haft modet til at bede om hjælp, og sætte pris på den rationalitet, der har fået dig til at acceptere nødvendigheden i at sige ja til alkoholbehandlingen.


Du vil modtage en masse støtte, når du skal påbegynde afvænningen af alkohol, men det kræver naturligvis også en indsats fra egen side..

 

Vil du hjælpe din pårørende til alkoholbehandling?

Ofte er det dig, der er pårørende, der til sidst siger stop. Sandsynligvis ved dit familiemedlem inderst inde jo godt, at det er blevet for meget, men får ikke rigtig gjort noget seriøst ved det - så længe det går, går det.

 

Det kan være en svær samtale at tage som pårørende. Du kan komme i tvivl om dine egne iagttagelser og din egen dømmekraft, ja, du kan endda komme i tvivl om, hvorvidt problemet er så stort, at det kræver en alkoholbehandling.

 

Alt om alkoholbehandling og meget mere kan du få råd om ved at kontakte os på 70 20 40 80. Der er døgnåbent på telefonerne.