Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Afhængig af alkohol - en kronisk sygdom

 

At være afhængig af alkohol er en alvorlig lidelse. Tjele Langsødal lige midt i Jylland har den rigtige hjælp.

 

Afhængig af alkohol - erkendelsen af et afhængighedsproblem er første skridt på vejen  mod et bedre liv. Derefter er det vigtigt at få den rigtige og mest professionelle hjælp.

 

Er du afhængig af alkohol kan en behandling på Tjele Langsødal blive starten på et bedre og mere tilfredsstillende liv.

 

At være afhængig af alkohol udvikler sig til en primær, kronisk og fremadskridende sygdom, som man også kalder alkoholisme. Det er en sygdom, der bliver værre og værre, hvis man ikke gør noget ved den, og hvis den ikke standses i tide, kan den resultere i for tidlig død.
 

Det er ikke din skyld, hvis du har sygdommen alkoholisme, men det er nødvendigt med hjælp, så du kan finde styrken til at tage ansvar for dit eget liv og ændre det.

 

MEN der er tale om en sygdom, som kan standes, og resultaterne fra vores behandling af mennesker, der er afhængige af alkohol, på Tjele Langsødal, er gode. Har man et nogenlunde forankret socialt liv med familie, arbejde og venner, kan mellem 60 og 70 procent forvente at leve et ædru liv efter en behandling af afhængighed af alkohol.


Hvis man er afhængig af alkohol og er kommet længere ud på kanten af de sociale strukturer i samfundet, kan det være nødvendigt med en længere behandlingstid, hvis resultatet skal blive lige så godt.

 

At være afhængig af alkohol har mange konsekvenser

At være afhængig af alkohol er meget udbredt, man regner med, at 140.000 danskere har en behandlingskrævende afhængighed af alkohol, omkring 860.000 skønnes at have et massivt overforbrug. Man kan ikke på forhånd sige, hvem, der bliver afhængig af alkohol, men der er meget genetik i sygdommen.

 

De medicinske skader og psykiske følgevirkninger ved alkoholisme er omfattende og alvorlige – i sidste instans dødelige. Alkohol spiller en rolle ved mere end 60 forskellige sygdomme, og hver femte hospitalsindlæggelse er alkohol og alkoholens følgevirkninger den vigtigste eller en medvirkende årdag.

 

Brudte familier, tab af arbejde, tab af økonomi og meget andet følger også med at være afhængig af alkohol.


Afhængige af alkohol oplever massive både fysiske og psykiske konsekvenser, og det har også store psykiske konsekvenser for de nærmeste pårørende, der lider ligesom alkoholikeren. Man siger også, at alkohol er en sygdom med både fysiske, psykiske og sociale elementer.

 

At være afhængig af alkohol er en fremadskridende lidelse

Udviklingen af afhængighed af alkohol er forskellig for menneske til menneske. Lidelsen er fremadskridende, men for nogle mennesker er udviklingen hurtigere end for andre. Billedligt forklaret er det som et glas, der fyldes op - en dag løber det over, og man er blevet afhængig af alkohol. Tidspunktet, hvor glasset løber over, kan indtræffe tidligt eller senere i livet.

 

Den amerikanske læge, professor E. M. Jellinek forskede en stor del af sit liv i alkoholafhængighed og var manden, der introducerede "sygdomsbegrebet alkoholisme". På baggrund af hans forskning er der udarbejdet en kurve over sygdommens udvikling, der bærer hans navn.

 

Se Jellinek kurven

 

I denne kurve er symptomerne på at være afhængig af alkohol samlet i klynger, der viser, hvordan sygdommen skrider frem.

 

 


Afrusning, alkoholbehandling, alkoholrådgivning bl.a. på, i og nær:

Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Vejle, Horsens, Aarhus, Viborg, Randers, Grenå, Holstebro, Skive, Hobro, Aalborg, Thisted, Hjørring, Frederikshavn.

 

Læs om Tjele Langsødals privatlivspolitik.