Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Abstinensfri afrusning med medicin

 

Abstinensfri afrusning med medicin kan finde sted både på Tjele Søgården og Tjele Langsødal

 

Abstinensfri afrusning - i vores afrusning bruger den rigtige medicin i de rigtige doser, så du får mindst muligt ubehag af abstinenser i starten af din alkoholbehandling.

 

Af hensyn til dig og din tryghed bliver langt de fleste af vores patienter indskrevet på vores specialafdeling, Søgården, der efter en screening vurderer længden af afrusningsforløbet. Søgårdens personale består særligt af læger og sygeplejersker.

 

Vurderes afrusningen til at blive af længere varighed eller kompliceret, foregår den på Tjele Søgården. Er der tale om en kortvarig  afrusning, vil den som regel foregå på Tjele Langsødal.

 

Abstinensfri afrusning foregår professionelt og lægeovervåget

De fleste alkoholikere kender abstinenser, frygter dem og er parate til at drikke videre for at undgå dem eller fortsætte med at tage afhængighedsskabende medicin.

 

Fordi kroppen i denne fase befinder sig i en slags forgiftning, kaldes afrusningsbehandling ofte for afgiftning.

 

Med abstinensfri afrusning med medicin behøver du ikke at frygte abstinenserne, og du bliver hurtigt parat til at fungere og fortsætte i dit behandlingsforløb.

 

Al behandling under afrusningen sker efter ordination fra en af vores læger og under tilsyn af Behandlingscenter Tjeles virksomhedsansvarlige læge.

 

Behandlingscenter Tjele er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at tilbyde medicinsk afrusning.

 

Abstinensfri afrusning – hvordan foregår det?

Princippet i abstinensfri afrusning er at give medicin i stedet for alkohol eller i stedet for de piller, du plejer at tage.

 

Medicinen virker på samme måde, og den får både kroppen og psyken til at falde til ro. Som medicin bruger vi beroligende/angstdæmpende af typen benzodiazepiner suppleret med øreakupunktur, NADA, og multivitaminkur. 

 

Der bliver lagt en nedtrapningsplan i afrusningen, der sikrer, at du kan følge med både fysisk og psykisk.

 

En abstinensfri afrusning med medicin vil som hovedregel, hvis den finder sted på Tjele Langsødal, vare to til fem dage.

 

Hvis du har spørgsmål til abstinensfri afrusning - eller andre spørgsmål om alkoholmisbrug og behandling, så ring på 70 20 40 80. Vi svarer hele døgnet.